القائمة الرئيسية

الصفحات

كيفية عمل البوريك بالجبنة طريقة التحضير والمقادير

  


بوريك بالجبنه

المقادير


لفه جلاش

كوب زبادى

نص كوب لبن

ربع كوب سمن

ربع كوب زيت

٢بيضه

رشه فلفل

رشه ملح

معلقه صغيره بكنج بودر

الحشو : جبنه فيتا وعليها بقدونس وموتزاريلا

ولو حبين زيتون ممكن نحط

الطريقه


نخلط اللبن والزبادى والبيض والسمن والزيت والبكنج بودر والفلفل والملح بالشوكه جيدا

ودى هتكون خلطه التشريب

هنجيب صينيه وندهنها زيت او سمن خفيف ونفرد ورقه جلاش وبالفرشه نشربها كلها من خليط التشريب وهكذا لغايه نص الكميه ونحشى الجبنه فى المنتصف ثم نكمل بنفس الطريقه ورقه ورقه ونشربها بالفرشة او نرش عليها بمعلقه

نخلص المقدار واللى يفضل من صوص التشريب نحطه ع الوش ونغطى الصينيه بدون تقطيع ونسيبها حوالى ساعتين تلاته

بعد كده نقطعها ونرش سمسم وحبه البركه (حسب الرغبة) .وعلى الفرن

وبالف هنا 

تعليقات